tirsdag 19. august 2008

Mye som skjer...

Som skrevet om i forrige innlegg var vi i sentrum og så på alle seilbåtene som besøkte byen vår. Et fantastisk skue! Kan liksom se for meg hvordan det må ha sett ut på seilskutetiden :-) Og for et folkeliv, var liksom jul og 17.mai på en gang . Bare smilende og blide fjes! Og det som var ekstra kjekt av at vi fikk med oss en gjest. Tibbegunn skulle være med noen venninner til Bergen, men fikk ingen plass å overnatte for alt var fullt, så hun spurte så pent om hun kunne sove hos oss. Og selvfølgelig fikk hun det :-) Freia husket henne igjen, mens Asterix var veldig skeptisk, som vanlig.... Hun kunne ikke funnet en bedre helg å besøke byen vår spør du meg :-)
Ikke nok med at Tibbegunn kom, farmoren til Asterix hadde også tatt turen hit, hun har ikke sett han siden han var valp, kan ikke si noe annet en at jeg ble litt stolt når han var så fornøyd med hvor fin han har vokst seg :-)
Lørdag ettermiddag satte vi oss i bilen og reiste på ferie, med et stopp i Hardanger for å feire svigermor og svigerfars 50-års bryllupsdag. Etter et godt måltid mat og hyggelig samvær kjørte vi videre om natten til vårt ferie mål, Sverige.
Vår første campingferie hos søta bror hvor vi bodde fem dager i en rød stuga :-) Var en kjempefin campingplass i Årjäng som kan anbefales på det varmeste. Her var mye å finne på for ungene, flott strand, hinderløype i skogen, oppvarmet svømmebasseng og flere lekeplasser på området. Og ganske reint og fint! Vi hadde det så bra at mamma og pappa bestemte seg for å legge ferien sin dit de også, så de kom to dager etter oss. Det var kjekt for ungene å ha mormor og morfar med på ferie, og for oss også!

I tillegg til å være "vanlig" campingplass var det også masse "fastboende" campingvogner, vel campingvogn og campingvogn fru Blom, er vel mer hytter med hager spør du meg. Mye fint å se, stor kreativitet på ganske liten plass :-) Jeg falt litt for denne "vognen" spesielt lysthuset, kunne godt tenkt meg et sånt på hytten.

Fredag satte vi kursen tilbake til gamlelandet, med mye godt i baggasjen. Bilen var ganske baktung hehe Tror ikke vi kunne fått plass til en smule til.... Hundene trivdes også godt på ferie, selv om det ble lange timer i bilen i bur på turen frem og tilbake. Er to fantastisk tolmådige dyr vi har!

Hjemme ventet skoleforberedelser, var tre spente unger som gikk å la seg søndag kveld. Alle tre skulle begynne på nye skoler mandag. Minstemann mistet motet i det han gikk inn skoleporten, da måtte han gjemme seg litt i en krok før jeg fikk overtalt han til å gå inn i klasserommet. Var godt å ha mamma med seg første timen i ny klasse. De virket som en grei klasse med en hyggelig frøken.

Vår frøken fikk følge av pappaen til skolen, og selv om hun prøvde seg med å si "ha det" til han mange ganger på veien lot han seg ikke "overtale" og ble med henne helt frem. Hun gledet seg masse til å begynne og tror forventingene ble innfridd, hun er i allefall veldig fornøyd.

Da var det verre med eldstemann, han kom hjem og spurte om jeg kunne sjekke bussruten om det gikk at for han å fortsette på gamleskolen. Og der hadde han det ikke bra i det heletatt.... I dag har det gått litt bedre og han vil gi den nye klassen litt tid før han eventuelt vil bytte tilbake. Kan ikke være så greit å komme inn i en ny klasse å bli ledd av fordi han hadde gått på skole på Sotra før, og etterpå bli spurd om hvorfor han er så stygg......Ikke rart han ble skuffet!

For meg skal det bli godt at det blir vanlig hverdag igjen, har så mye jeg skulle ha gjort, men jeg vil heller være med ungene når de er hjemme enn å bare være opptatt med huset. Og huset, sukk, er ikke et rom som kan kalles ryddig.... Har et godt stykke arbeid forran meg før huset blir bra og jeg blir fornøyd!

1 kommentar:

elisabeth sa...

Hellu you:)
Uff, det var veldig trist å lese om ME!!!! Ja, verden er ikke snill!

Her er alle barna strålende fornøyd etter møte med skolene:)
Minstemann er 12 i klassen sammen med 1 klasse, mellomste er 15 i klassen, og er den største på skolen...hihi:) Superkjekke lærere og måtte bare komme inn på kontoret til rektor hvis de ønsket:)
Vetle km hjem med smill fra øre til øre, og proklamerte: Mamma, det finnes ikke en drittsekk på skolen!!!!
Han er kjempefornøyd så langt, og synes både voksne og barn eh ungdom, er knakende kjekk:) Her er det ingen som sægger, også hører gutta boys på køntri og Ole Ivars...Så her har vi beina godt plantet i pottitåker'n, og tar livet helt med ro:)

Masse lykke til videre og hils alle sammen;)
PS! Vi er bare så glad å komme på landet og bort fra byen!!!