mandag 25. august 2008

Konfirmasjonsforberedelsene...

har så smått begynt. Merker presset som førstegangskonfirmantmor jeg er.....
Fredag gikk turen til dressbutikken, tenkte vi skulle være litt tidlig ute sånn at vi fikk noe som passet og som konfirmanten har lyst til å gå i. Han hater å prøve klær, så det å skulle få han til å si hva han mener om et plagg hvis det innebærer at han må prøve et nytt er krise. Men jeg tror han skjønte alvoret for han var ganske samarbeidsvillig til han å være. Nå henger dress, skjorte og slips i garderoben med skoene pent oppstilt under :-) Nye truser har han også fått, men sokkene de venter vi med til de nærmer seg ellers er de utslitt opp til flere ganger hi hi

I og med at antrekket er på plass har også fargene som vi skal bruke til lys, servietter og blomster gitt seg, det kommer til å gå i sort, grått og oransje (oransje er faktisk konfirmantens eget valg!) Høstlig maskulint :-)

Vi blir litt flere gjester enn først antatt, så da måtte det en "omplanlegging" til inni hodet mitt :-) Den lysende ideen om partytelt på bakplassen dukket opp, hev meg i bilen og kjørte på Biltema og kom hjem med en kasse på 38kg med masse rør og greier...
Det står så kjekt på esken at en måtte være 4 til 6 personer for å sette det opp, men sånne smålige bagateller kan en ikke ta hensyn til, så konfirmanten og jeg gikk i gang med en testoppslåing for å se hvordan det ble. Vi satte sammen stengene, teltet skal bygges ovenfra og ned, og med terrassen full av møbler var det ikke bare bare , så vi måtte skaffe assistanse. Hele familien måtte trå til, og med militær presisjon fikk vi slått opp rammeverket og sett at det går, men ikke helt...
Taket på teltet treffer midt på ytterdøren som selvfølgelig slår utover, og så er det litt berg i veien for at det skal bli helt beint, men det kunne far lett knuse vekk med kangohammer, sukk. Han lovet dyrt og hellig at dette skulle bli bra, tilslutt...
Da får vi 9x3 meter å boltre oss på, der skal det dekkes langbord og vi skal holde varmen med terrassevarmer og masse levende lys, ser det hele for meg :-) Og om værgudene ikke er venner med oss er plan b å sette stuemøblene i teltet og dekke i stuen i stedet. Er godt med alt som er funnet løsning på.....
I mellomtiden skal jeg gå løs med høytrykkspyleren, blir nok ikke samme behagelige opplevelsen som sist, ikke tror jeg at jeg blir brun heller hehe

Bakplassen var utrolig god å ha i sommer da det var på det varmeste, for her var det skygge og litt svalt så det gikk ann å være ute uten å få heteslag. Det hadde vi fått om vi hadde sittet på terrassen på fremsiden. Tanken er å bygge tak over en del av bakplassen og lage oss en utestue med peis. Solen går så tidlig ned her at om vi sitter fremme eller bak huset spiller liksom ingen rolle. Så får vi også en plass å sette hagemøblene under tak om vinteren, liker sånn to fluer i et smekk :-)


I dag har vi laget innbydelser og leitet litt på nettet etter sanger, men det var en kjip affære, en får lov til å lese første verset og litt av refrenget og så må man kjøpe resten, eller bli medlem og betale kontingent for i det heletatt få lov til å se noe som helst. Far i huset prøvde seg på noen verselinjer i går, men da teksten inneholdt ord som "steroider" og "hemorider" fant vi lattermildt ut at dette trenger vi nok hjelp til :-)


tirsdag 19. august 2008

Mye som skjer...

Som skrevet om i forrige innlegg var vi i sentrum og så på alle seilbåtene som besøkte byen vår. Et fantastisk skue! Kan liksom se for meg hvordan det må ha sett ut på seilskutetiden :-) Og for et folkeliv, var liksom jul og 17.mai på en gang . Bare smilende og blide fjes! Og det som var ekstra kjekt av at vi fikk med oss en gjest. Tibbegunn skulle være med noen venninner til Bergen, men fikk ingen plass å overnatte for alt var fullt, så hun spurte så pent om hun kunne sove hos oss. Og selvfølgelig fikk hun det :-) Freia husket henne igjen, mens Asterix var veldig skeptisk, som vanlig.... Hun kunne ikke funnet en bedre helg å besøke byen vår spør du meg :-)
Ikke nok med at Tibbegunn kom, farmoren til Asterix hadde også tatt turen hit, hun har ikke sett han siden han var valp, kan ikke si noe annet en at jeg ble litt stolt når han var så fornøyd med hvor fin han har vokst seg :-)
Lørdag ettermiddag satte vi oss i bilen og reiste på ferie, med et stopp i Hardanger for å feire svigermor og svigerfars 50-års bryllupsdag. Etter et godt måltid mat og hyggelig samvær kjørte vi videre om natten til vårt ferie mål, Sverige.
Vår første campingferie hos søta bror hvor vi bodde fem dager i en rød stuga :-) Var en kjempefin campingplass i Årjäng som kan anbefales på det varmeste. Her var mye å finne på for ungene, flott strand, hinderløype i skogen, oppvarmet svømmebasseng og flere lekeplasser på området. Og ganske reint og fint! Vi hadde det så bra at mamma og pappa bestemte seg for å legge ferien sin dit de også, så de kom to dager etter oss. Det var kjekt for ungene å ha mormor og morfar med på ferie, og for oss også!

I tillegg til å være "vanlig" campingplass var det også masse "fastboende" campingvogner, vel campingvogn og campingvogn fru Blom, er vel mer hytter med hager spør du meg. Mye fint å se, stor kreativitet på ganske liten plass :-) Jeg falt litt for denne "vognen" spesielt lysthuset, kunne godt tenkt meg et sånt på hytten.

Fredag satte vi kursen tilbake til gamlelandet, med mye godt i baggasjen. Bilen var ganske baktung hehe Tror ikke vi kunne fått plass til en smule til.... Hundene trivdes også godt på ferie, selv om det ble lange timer i bilen i bur på turen frem og tilbake. Er to fantastisk tolmådige dyr vi har!

Hjemme ventet skoleforberedelser, var tre spente unger som gikk å la seg søndag kveld. Alle tre skulle begynne på nye skoler mandag. Minstemann mistet motet i det han gikk inn skoleporten, da måtte han gjemme seg litt i en krok før jeg fikk overtalt han til å gå inn i klasserommet. Var godt å ha mamma med seg første timen i ny klasse. De virket som en grei klasse med en hyggelig frøken.

Vår frøken fikk følge av pappaen til skolen, og selv om hun prøvde seg med å si "ha det" til han mange ganger på veien lot han seg ikke "overtale" og ble med henne helt frem. Hun gledet seg masse til å begynne og tror forventingene ble innfridd, hun er i allefall veldig fornøyd.

Da var det verre med eldstemann, han kom hjem og spurte om jeg kunne sjekke bussruten om det gikk at for han å fortsette på gamleskolen. Og der hadde han det ikke bra i det heletatt.... I dag har det gått litt bedre og han vil gi den nye klassen litt tid før han eventuelt vil bytte tilbake. Kan ikke være så greit å komme inn i en ny klasse å bli ledd av fordi han hadde gått på skole på Sotra før, og etterpå bli spurd om hvorfor han er så stygg......Ikke rart han ble skuffet!

For meg skal det bli godt at det blir vanlig hverdag igjen, har så mye jeg skulle ha gjort, men jeg vil heller være med ungene når de er hjemme enn å bare være opptatt med huset. Og huset, sukk, er ikke et rom som kan kalles ryddig.... Har et godt stykke arbeid forran meg før huset blir bra og jeg blir fornøyd!

onsdag 6. august 2008

Teflon?

Jeg kom plutselig på at jeg har glemt å blogge.... Sånn kan det gå når man enten har for mye eller for lite å gjøre :-)

Dagene etter bursdagen til minsten fikk vi mye besøk, innimellom ble høytrykkspyleren flittig brukt. Først fikk beleggningsteinen i oppkjørselen seg en omgang, de var både skitten og gjengrodd, så det gjorde seg. Husveggen ble vasket og så gikk jeg løs på to av terrassene.

Tror jeg med stor sikkerhet tør påstå at de som hadde huset før oss ikke hadde tilgang på spyler, for først vasket jeg vekk den gamle oljen og så måtte jeg vaske vekk skitten som de skulle ha vasket vekk før de hadde oljen på...

Så var det å olje, valgte en gråhvit farge, lurer litt på om det var en smule dristig her hvor det er vått nesten hele tiden. Er i hverfall spent på å se hvordan det ser ut til våren.... Været var fantastisk mens jeg holdt på, så da fikk ryggen fin farge også, aldri så galt at det ikke er godt for noe ;-) Kan anbefales om du ikke liker å ligge og sole deg på ryggen hehe Hadde en liten kikk på måleren da det var på det varmeste og den viste 48gr i solen, så det var en smule hett, men jeg skulle bli ferdig for jeg vet at erfaring at når noe står halvferdig så står det sånn lenge....



Bildene er sånn litt før og etter og underveis :-)



Siden den mørke veggen til naboen er så blank speiler det lyse gulvet vårt seg i den sånn at den virker lysere, og det var egentlig ganske greit for den er ganske tung.

Når så mor var ferdig med å olje/sole seg gikk turen på hytten, der hadde vi noen fantastiske dager i båten ute på fjorden og i badeviken ved bryggen vår.




Med temperaturer opp mot 30gr er det godt å komme seg på sjøen. Vi stoppet båten og ungene hoppet uti midtsfjords og koste seg med at vannet var varmt der også :-) Tuben har også vært flittig brukt. Egentlig skulle båten ha vært solgt for lenge siden, la den ut på Finn i mars, har vært mange som har vært interessert, men ingen som har kjøpt den. Så vi gav opp og fikk den på sjøen og brukte den selv, er en mening med alt....


Nå i ruskeværet har vi vert hjemme, holder på å pusse opp rommet innenfor carporten. Tror det egentlig er en sportsbod og at hovedinngangen er rett inn i kjellerstuen. Liker ikke den løsningen noe særlig så vi skal lage garderobe og bruke sportsboden som inngang. Der er det en enkel ubehandlet panel med mye kvist og et utslitt gulvbelegg. Veggene er kvistlakket, grunnet og malt lyse, og gulvet blir laminat i sort flisemønster. Bilder kommer! Fliser er jo klart finest, men akkurat nå så er det ikke tid til det, vi har en konfirmasjon om noen uker hengende over oss, og vil ha mest mulig ferdig til da.

Fredag og lørdag skal vi være i sentrum og se på alle seilbåtene som kommer. Har gode minner fra Tall Ships' Races i 93, da gikk vi rundt høygravid med førstemann og handlet tørketrommel på nattåpent :-)