tirsdag 27. januar 2009

Løsningen ble....

campingvogn! Da er sommerferien i boks, vi endte opp med å leie campingvogn i Danmark. Vi var så heldig å finne et utleiefirma som har 10 års-jubileum i år og leier ut vogner til halv pris, sånt liker vi :-) Du kan lese mer her. Det blir to uker på loffen, vi har aldri reist på den typen tur før, så bare det kommer til å bli en opplevelse i seg selv, på godt og vondt. Mest godt da tror jeg.... Og i dag booket jeg fergebilletter på Danskebåten, så da er de på plass også. Nå er det bare å begynne å planlegge pakkingen inni hodet :-)


Fredag hadde vi en fantastisk flott stund på skolen til de to eldste. Hele forrige uke hadde de øvet og øvet, de hadde danseuke på skolen. Alle elevene fra 1. til 10. klasse øvde inn forskjellige danser som de viste fram i Sandslihallen. Her var alt fra polynese, polka, tango, selskapsdans, swing, linedance til breaking, hip hopp og salsa. Et imponere skue. Eldstemann okket og stønnet i lang tid i forveien, at det gikk ann å finne på noe så dumt som en danseuke, mens frøknen gledet seg. Hun har gått på kurs i høst og lært seg street dance. Elevene på ungdomstrinnet fikk selv velge hvilken dans de ville lære og hun valgte hiphop. Under ser du hennes gruppe. Bilde er hentet fra skolens hjemmeside.




Så var det eldstemann da, han var helt fra seg, så vi rådet han til å velge det han minst hadde minst lyst til. Og av alle ting valgte karen "latin fever" salsa! Wow tenkte jeg da jeg fikk vite det, og jeg lurte på hvordan det ville gå med en stiv og keitete 15 åring med for lange armer og bein som knapt tør se på ei jente. Men jøss som han imponerte, han svingte på seg som om han ikke skulle ha gjort annet :-) To damer danset han med. Stilige var de og, der de hadde dresset seg opp med sorte bukser og skjorter. Og da jeg spurte han ved middagsbordet om han kunne tenkt seg å lært med salsa, kom det kjapt ja. Da hadde pipen fått en helt annen lyd :-)

Et kjempeflott tiltak fra skolen sin side. Vi har gått på dansekurs gubben og jeg, så vi vet hvor vanskelig det er, for oss holdt det på å ende i skilsmisse siden den ene ikke kunne telle og den andre ikke kunne forskjell på høyre og venstre. Her skulle de altså lære seg en helt ny dans på fire dager som de skulle vise frem for alle elevene på skolen og en masse foreldre, tipper det var rundt 1000 mennesker som så på, så her var det læring og mestring på mange plan :-) Flere bilder kan du se på skolens hjemmeside.

1 kommentar:

Anonym sa...

Stilig!! Dans er positivt for ungdommen. Det er faktisk bevist at hvis de driver sånne tiltak i skoletiden, så går mobbing og slikt ned.. ;o)