torsdag 8. januar 2009

Sol ute, sol inne....

Vi har i det siste smertelig fått erfare at hus bygget på slutten av 80-tallet slett ikke er like gode og varme som hus bygget på slutten av 90-tallet. Da vi kom hjem fra juleferien var de 10 grader i huset og det tok dager før vi fikk opp varmen.

Vi fyrer og fyrer, men det hjelper så lite når varmen ikke kommer opp i tredje etasje hvor soverommene er. Det frister ikke særlig mye å stå opp når det er mørkt og enda mindre når det er iskaldt i tillegg. Så her måtte noe gjøres....

(foto: scan.dk)

I gamlehuset hadde vi varmepumpe og var godt fornøyd med den, så da tenkte vi at det måtte bli løsningen her i nyehuset også. Vi sjekket priser, leveringstider og ventetid på montering, det var ikke særlig oppløftene. Hva skal man med varme når vinteren er over liksom?

(foto: Elkjøp.no)
Men så er jeg så heldig at jeg har en onkel med gode kontakter som kan få orden på det meste, også dette med varmepumpen. Han tok noen telefoner og visp så skulle vi får den levert og montert i løpet av uken :-)

Og i dag kom varmepumpemannen, med verktøy og skruer og alt så må til for å få sånne dubbeditter på plass. Han har borret, skrudd og jobbet i hele ettermiddag, så nå er det like før herligheten skal settes på og testes. Jeg er så spent så om den støyer og det blir varmt, om varmen kommer dit den skal osv. Er nesten som en liten julaften :-) Men det aller beste er at nå er den i hus og på plass, så får resten gå seg til etterhvert.

Så tusen, tusen takk for hjelpen onkel Annstein!!

(foto: interflora.no)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmmm... Oppdateringen mangler... Ble det varme i huset??!!?? Skulle hatt en sånn pumpe her også.. Du får sende ned han derre varmepumpemannen *hehe*