mandag 21. juli 2008

Bursdag i heimen

I dag har minstemann i familien bursdag, er helt utrolig at han har blitt 9 år alt. Han er en livlig fyr med mange spell og godt humør. Det ligger en liten snutt av han på Youtube der han holder på å le seg i hjel. Husk lyd ;-)

Bursdagen startet med pakke på sengen, frokost og vaffelsteiking. Pappaen kom hjem endelig hjem fra Nordsjøen, etter mye ombooking og venting. Her hjemme ventet en spent gutt, et stort fat med vafler og nyrørte bringebær.



Jubilanten hadde et stort ønske om å få gå på kino å dagen sin og se Kung Fu Panda så han og mamma satte seg til pcen og bestilte billetter på Internett.


Etter kinoen gikk vi og ruslet litt rundt i sentrum, var mye folk ute, mange gatemusikanter på Torgallmenningen og masse flotte båter fortøyd langs Bryggen. Er en flott by vi bor i, ingen steder er som Bergen i solskinn! På vei hjem handlet vi inn til middag, hamburgere og hotdogs, igjen jubilantens valg :-) Etterpå var det jordbærpai med krem. Var godt å ha hele gjengen samlet rundt bordet igjen :-)



fredag 18. juli 2008

Dagens økt

har bestått av maling. Vi har et sort vitrineskap som jeg ikke er helt blir fortrolig med. Likte det godt da vi kjøpte det, men så har det bare blitt mørkere og mørkere. Lurte lenge på om jeg skulle legge det ut for salg, men kom ikke så langt. Fant noen bilder på nettet av sorte skap som var hvitmalte inni, så i dag gikk jeg til verks med malekosten, her er før...



Og her er etter, ble mye lysere, er godt fornøyd, nå passer det bedre til alt det hvite vi har. Måtte ha fem strøk før det ble bra så jeg er glad det bare var inni. Benyttet meg av et tips jeg fikk av en maler om å bruke takmaling på de første strøkene, den dekker godt, tørker raskt og er billig. Siste strøket er med oljemaling. Nå er alle glassene som bor i skapet pakket ut og har fått seg en runde i oppvaskemaskinen, så i morgen skal de får komme tilbake i huset sitt :-)

Mens jeg først hadde maleklær på og var i gang med kosten malte jeg taket og grunnet panelen i trappegangen. Her er før
Og her er etter. Har lyst til å male den veggen litt mørker en resten av gangen, men er redd for at det kan bli for mørkt og at man bokstavligtalt møter veggen når en kommer opp trappen. Får se hva det blir til. Blir nok ening med meg selv etterhvert.

Hadde lenge et håp om at gubben skulle komme hjem i dag, men nå ser det ut til at han ikke kommer hjem før mandag, ting tar tid *sukk* Minstemann ble litt lei seg da jeg fortalte det til ungene, for han har bursdag på mandag og ville at pappaen skulle være hjemme når han våknet på dagen sin. Så vi krysser fingerer og tær for at det skal bli satt opp ekstrahelikopter på søndag :-)

torsdag 17. juli 2008

København

Da er vi vel hjemme igjen etter en liten tur til København. Hotellet hadde perfekt beliggenhet midt mellom Hovedjernbanestasjonen og Tivoli, med andre ord ikke i den stilleste gaten i byen. Men med gangavstand til "alt" så var det greit og det ble stille etterhvert.
Været var vi også heldig med, solskinn, lett overskyet, litt vind og ikke altfor varmt, flott "shoppevær" Eneste gangen vi var uheldig med været var da vi var i Tivoli og funnet ut at vi skulle gjøre som alle andre som var der uten unger, nemlig sette oss på en benk å kline, men det var vel en mening med at det begynte å regne akkurat da hihi. Vi gikk mye rundt om i byen, fikk tips om å ta kanaltur av noen venner og det er absolutt noe å anbefale. Daffe rundt i en kanalbåt og se byen fra "utsiden", Tivoli after dark er også kjekt å ta med, forholdsvis lite folk, de minste ungene har gått hjem og masse fargerike lys alle plasser som gir et helt annet inntrykk enn på dagtid. Sist vi var der for 4 år siden var ungene med, så denne gangen kunne vi føle med de som slet med trette og masete unger, og nyte at vi var der alene :-)
Da vi kom ned og hadde sjekket inn på hotellet var jeg klar for shopping, men gubben mente at vi ikke kunne gå på Strøget så tidlig på dag, gjett hva han trodde strøget var da hehe ... Men vi gikk på Strøget og kikket, masse kjedebutikker som gjentok seg med gitte intervall og dyre designerbutikker med bodygard i døråpningen, ikke helt vår stil.

Men shopping ble det. Flere i familen vår har kjemisk intoleranse, det vi si at vi reagerer på lukter og tilsettningstoffer i maten, derfor er det tryggest for oss å spise økologisk mat. Å handle øko-mat her i landet er nesten umulig, noen produkter i hver butikk gjør at det er både tidkrevende og slitsomt å handle inn. I Danmark derimot er det stor fokus på økologisk produkter, så tenk deg hvordan det var for meg å komme inn i en butikk som bare hadde økologiske varer, ca 3000 forskjellig. Snakk om "godtebutikk" :-) I tillegg finnes det mye økologisk i vanlige supermarkeder, så vi kom hjem med 27 kilo mat . Mye som vi ikke får tak i her i det hele tatt, som noe så enkelt som kjeks. På bilde under er det en del av shoppingen vår. Lurer litt på om jeg skal åpne nettbutikk med økologiske varer.....


Ellers var det godt å se unger og hunder igjen, og det var kjekt å bli hentet på flyplassen av mamma og pappa, men det var ikke like kjekt å komme hjem til alle kassene og til at gubben måtte reise offhore. Håper det bare blir en kort tur denne gangen. Er så mye som skulle være hengt opp og skrudd fast, sånne manneting for at vi skal bli ferdig, så da passe det liksom ikke helt inni mitt hode at han reiser ut. Bankkontoen derimot er helt enig med offshoreturer.


Disse tre syns at det var godt å komme hjem :-) Tror de hadde savnet hverandre litt.....

mandag 14. juli 2008

To telt tett i tett

I uken som gikk var vi på hytten og slappet av, måtte ha et lite avbrekk fra kasser og malerkost. Vi hadde nydelig sommervær, spiste alle måltider ute og hadde oss en fin "fjelltur". Rett bak hytten ligger det en sti gjennom skogen som fører opp til et lite og idyllisk tjern og her ble det bading både for to og firbente. Egentlig skulle vi plukke blåbær, men det var ikke mye å finne, så vi solte oss i stede.

Tilbygget på uthuset som jeg har skrevet om før, har også fått litt oppmerksomhet og vi begynner å se hvordan det kommer til å bli, skal bli godt å bli kvitt presenningene...Ungene har lagt i telt, de valgte seg plass helt på kanten av tomten, kan ikke klage på utsikten fra teltåpningen :-)
To søvnige teltere titter ut for å sjekke om det er mygg....
I morgen tidlig setter mor og far seg på flyet til København, der skal vi være til onsdag kveld, skal bli utrolig deilig med en liten ferie bare for oss to, kan ikke huske sist vi hadde det. Guttene og hundene er hos mormor og morfar, mens jenten skal være hos en venninne på "vestsio". Er sikkert litt greit for ungene også å få litt ferie fra oss, får vi håpe.