lørdag 7. februar 2009

"Ekstremsportsveko"

Er vel på tide med en liten oppdatering om hva som foregår hos Loppelasset for tiden. Hos oss er det alltid mange prosjekter på gang, og som regel pågår de samtidig.....Siden vi er så heldig å ha både hytte og hus, blir det litt både her og der :-)


Før konfirmasjonen til eldstemann ble maling og koster pent pakket vekk, så kom høstferien og etter det ble det kaldt, fryktelig kaldt. Da fristet det ikke mye å fortsette der vi slapp med oppussingen, for det som stod på listen var trappeoppgangen og det var et av de kaldeste rommene i hele huset. Tror det hadde tatt en uke før malingen hadde tørket. Så kom varmepumpen på plass og huset ble et helt annet og det ble varmt!!


Da var det bare å gå i gang :-) For de som har trapp vet at vegger og tak i trappeoppgangen ikke er de enkleste stedene å pusse opp, og sånn er det her hos oss også. I tillegg har vi to store vinduer som det ikke går ann å lene stigen mot, på den høyeste veggen.


Taket er 20 år gammel, ubehandlet panel, mørk brun. Vinduskarm og lister beist med en rødoransje farge, som alle karmene i huset, nå er det bare tre med den fargen igjen :-) Og veggene var en gang hvite, men siden det ikke har vært pusset opp i gangen siden huset var nytt var det blitt en merkelig hvitfarge. Dermed var det klart for maling av tak, vegger og karmer.



Her er gubben i sving i stigen, vinduet har fått hvit karm og taket står for tur. Jeg er ikke noe glad i høyder, ble nesten litt kvalm bare av å se på. Jeg fikk lov til å være "helligdagspoliti", var ikke så lett å holde overblikket for han som stod så høyt. I dag har veggene fått et strøk hvitmaling, så nå ser de hvite ut :-) Er bare litt småplukk som gjenstår så er hele trappehuset ferdig oppusset, så mandag er det ut og handle "stæsj".

Gardiner står øverst på listen. Vi har naboer rett bak huset som ligger litt høyere oppe, sånn at de ser inn til oss. Og stedet de ser er gangen utenfor soverommene hvor vi ofte beveger oss uten særlig mye bekleding. Er ikke noe særlig å måtte kle på seg for en liten nattlig tur på toalettet..... Tanken er en liftgardin inni karmen og lette lyse sidegardiner som ikke stjeler for mye av lyset. Minstemann gleder seg stort til gardinene, han er litt mørkeredd og syns at trappen er kjempeskummel med det store sorte vinduet. Han gleder seg nok til det neste på handlelisten også, som er taklamper :-)

Som om ikke trappehuset var nok å pusle med, har vi gått i gang med gjestetoalettet også. Det hadde gule vegger med furulister med knagger, skikkelig 80-talls.



Her er utfordringen at rommet er så lite at det nesten ikke er plass til å jobbe der inne, så vi bestemte oss for å ta ut både vask og toalett for å komme bedre til. Tak og lister er malt hvite, veggene er malt lys, lys grå og baderomsinnreding er observert på Ikea ;-)
Og så bare slenger jeg på helt på slutten at fire av fem i familien har vært skikkelig forkjøla forrige uke, og at nå er alle på beina igjen :-)


1 kommentar:

Hjerterom sa...

Hei
Så bra at alle er friske igjen da :)
Tenker det blir fint med dere når det er ferdig:)
Holdet på med oppussing selv vi,det er mye arb!
Men så er det litt kjekt å ta litt etter litt å da..

Lykke til med oppussing:)
Ønsker dere en flott uke

Siw

Ps,vet ikke om det er noen som selger i Bergen.
Men kan godt sende deg,adressa mi står på bloggen hvis du lurer på noe.