tirsdag 17. februar 2009

Winterwonderland


Det snør!! Tror det er mange år siden det har vært så mye snø som i år, og så lenge som den ligger!. Syns i grunnen det er greit med snø, for da er ungene mye ute. Ellers på denne årstiden har det lett for at det blir mye innevær med tv og data.

Helgen på hytten ble også en snøfull opplevelse. Fredagskvelden da vi kom inn, var det ingen som hadde gått opp stien, så vi fikk gleden av å vasse i snø opp til knærne, med sekk på ryggen. De som har gått opp der på bar mark vet hvor tungt det er, så med all snøen i tillegg kan man trygt si at det ble dagens trim :-) Kaldt var det også - 8 ute og + 9 inne.... Akkurat på sånne dager er jeg veldig glad for at hytten er liten, for da går det kjapt å få opp temperaturen.

Lørdagkvelden hadde vi oss en liten tur tilbake til sivilisasjonen i bursdagsbesøk, og da vi kom tilbake snødde det godt. Det gjorde det hele natten også, så søndags morgen våknet vi til 1/2 meter snø :-)


Ikke akkurat de beste værforhold for frokost på terrassen.....

Men snøen måttet testes ut med en gang..... Først av en ekte viking.....

og så en ikke fullt så ekte.....

Og hundene, som er skikkelige sofadyr, som helst vil ligge på ull, og som overhode ikke går ut frivilling når det regner, elsker snøen. Da raser de rundt som to turboer. Tror det må være noe i genene fra den gangen rasen ble "konstruert" i Tibet. Det fine med den dype snøen var at de bare kunne gå de vi hadde gått før, så da fikk de gå løs, og virkelig ta seg ut :-)


Asterix med Freia i bakgrunnen.


Freia følger godt med på hva som skjer



"Se på meg!!!"


"Hm.... Hvor ble han av?"


"Lurer på hva de gjør på inne?"

Jo, der leser de blader og drikker te :-)
Etter å ha kommet i skikkelig "kakao og appelsin-modus" denne helgen,er det litt irriterenede at det enda er to uker til vinterferien. Vi krysser fingrene for at snøen blir liggende til da, mens vi koser oss med litt vår hjemme i kjøkkenvinduet :-)

torsdag 12. februar 2009

Drømmehytten...

Det er snart helg igjen, og denne helgen går turen til hytten. Vi klarer ikke være for lenge uten en tur dit. Å være der er medisin for kropp og sjel for hele gjengen. Det er ikke store krypinnet vi har, men jeg tror det er det som er en del av sjarmen. Hytten er på 56kvm pluss hems. Der oppe holder ungene til. Enkelte ganger krangler de så busta fyker, mens andre ganger er de perlevenner. Da prater de og ler sånn at de smelter både fars og mors hjerte. Det er ikke mye som slår det å få oppleve ekte søskenkjærlighet på nært hold, spesielt ikke for meg som er enebarn.

Hytten har bare ett soverom og hems, så vi ønsker oss veldig flere soverom. Er stadig på finn.no og kikker og ser om jeg kan se hvordan hytten vår blir når den blir stor. Kanskje sånn?




Eller sånn?
Vi leker litt med tanken at når ungene flytter ut skal vi finne oss et mindre krypinn til hverdags, og bygge ut hytten og bruke den til familiesamlinger. Feire høytider samme, hele storfamilien. Kanskje rundt et sånt langbord?


Der gjengen har hjulpet hverandre med å lage i stand maten på et sånt kjøkken, med fyr i peisen....




Etterpå kan mor sette seg ned med en god kopp te og lese avisen i sånne omgivelser




Eller forran denne peisen...


Og når kvelden kommer kan gubben og jeg trekke oss tilbake til et sånt soverom, mens ungdommen koser seg i stuen med spill og tilbehør.


Tror jeg er litt frostig i dag, siden det er stort peisfokus. Enda det står i avisen at vedfyring inne øker kreftfaren like mye som om man hadde oppholdt seg ute i en sterkt trafikkert gate. Jaja, det er bedre å ha det varmt inne enn å fryse hjel ute i eksosen sier nå jeg....

Alle bildene i dagens innlegg er hentet fra Finn.no, og fra hytter i en prisklasse hvor det må mer til enn en lottogevinst...Men det koster ingenting å drømme ;-)

tirsdag 10. februar 2009

Gardiner....

Hos oss er tirsdagen speiderdag, da er far i huset og de tre søte "små" avgårde på "møte", mens jeg får ha huset for meg selv og nyte roen. I kveld har jeg funnet frem en del stoff som skal bli "fuskelifter a'la Emmeline".


Jeg begynte sååå friskt før jul med å sy de som skal være på kjøkkenet, men lot meg lett friste av nye, fine og ferdigsydde julegardinger fra Kid da de slo til med halv pris. Og da julegardinsesongen var over hadde de jammen salg på Kid da også, så da ble det, "fotside" gardinhøyder i et mørkt grått silkelignene stoff. Og tenkt, de passer sammen med de jeg hadde begynt på før jul ;-) så nå ligger stoffet pent strøkent og venter på at symaskinen skal komme hjem fra speideren. Der er den og syr om gamle dongribukser om til tøffe vesker til små frøkner. Liker det at de lærer/viser ungene at det går ann å lage nye ting av gamle ting. Er vist nok kjøp&kast som det er.

Bilde av kjøkkengardinene/stoffet er tatt i mørket på vaskerommet, så fargene på bilde lyver litt....



Når jeg først er i syhjørnet blir det fuskeliftgardiner i stuen også. Naboen i front tror jeg er en sånn interiørdame som liker å stulle og stelle, og nå har hun om-møbelert stuen sånn at vi sitter og ser inn til hverandre. De er hyggelige folk, det er ikke det, men litt privatliv, begge veier, er greit å ha. Så da blir det mer gardiner i våre vindu. Stoffet til de hadde jeg egentlig kjøpt for å trekke om spisestuestolene da vi bodde i "gamlehjemmet", så kjøpte vi huset her og da ble det ikke tid til sånt dill, som min kjære sier. Nå kommer stoffet helt til sin rett i stuen, skulle nesten tro at jeg har kjøpt det til akkurat det formålet.

"Stæsjingen" i trappegangen står litt stille, siden gubben brukte kvelden i går på legevakten og er på speideren i kveld, men han var så grei å henge opp taklampene før han gikk. Jeg ble grådig fornøyd, men vi hadde bare 9w sparepærer å ha i, og det ble for sterkt lys, så der må det inn nye pærer, gleder meg :-)

mandag 9. februar 2009

Puh...

Ingen brekte bein på minstemann, bare krafig forslått. Det gikk bra denne gangen også, til tross for at han er en ulykkesfugl er han en hardhaus :-) Nå hinker han rundt om kring og jamrer seg som et ekte mannfolk ;-)

Og jammen ble det ikke litt shopping på mor likevel, to taklamper og to liftgardiner, men de får ligge pent i eskene sine til i morgen, nå er det snart leggetid. Har vært nok begivenheter for i dag :-)

Sceneskifte

Gårsdagen gikk med til mer maling, så nå er trappegangen ferdigmalt. Vi hadde også besøk, mamma og pappa kom på kakebesøk, og frøkna i huset hadde kjæresten sin her. Var en koselig avslutting på helgen og morsdagen

I dag var jeg så klar for shopping, minstemann skulle i bursdag og mens han var der skulle jeg gå i butikker. Men nå jeg sitter på sofaen og blogger, og han og pappaen sitter på legevakten og venter på tur. Det gikk litt hardt for seg i et friminutt, så leggen hans fikk gjennomgå. De ringte fra skolen så jeg kjørte og hentet han. Hna har vondt og fått seg en skikkelig kul nedenfor kneet. Da var det bare å hente pappaen på jobb og sette kurs mot legevakten. Krysser alt jeg har for at ikke noe er knekt....

lørdag 7. februar 2009

"Ekstremsportsveko"

Er vel på tide med en liten oppdatering om hva som foregår hos Loppelasset for tiden. Hos oss er det alltid mange prosjekter på gang, og som regel pågår de samtidig.....Siden vi er så heldig å ha både hytte og hus, blir det litt både her og der :-)


Før konfirmasjonen til eldstemann ble maling og koster pent pakket vekk, så kom høstferien og etter det ble det kaldt, fryktelig kaldt. Da fristet det ikke mye å fortsette der vi slapp med oppussingen, for det som stod på listen var trappeoppgangen og det var et av de kaldeste rommene i hele huset. Tror det hadde tatt en uke før malingen hadde tørket. Så kom varmepumpen på plass og huset ble et helt annet og det ble varmt!!


Da var det bare å gå i gang :-) For de som har trapp vet at vegger og tak i trappeoppgangen ikke er de enkleste stedene å pusse opp, og sånn er det her hos oss også. I tillegg har vi to store vinduer som det ikke går ann å lene stigen mot, på den høyeste veggen.


Taket er 20 år gammel, ubehandlet panel, mørk brun. Vinduskarm og lister beist med en rødoransje farge, som alle karmene i huset, nå er det bare tre med den fargen igjen :-) Og veggene var en gang hvite, men siden det ikke har vært pusset opp i gangen siden huset var nytt var det blitt en merkelig hvitfarge. Dermed var det klart for maling av tak, vegger og karmer.



Her er gubben i sving i stigen, vinduet har fått hvit karm og taket står for tur. Jeg er ikke noe glad i høyder, ble nesten litt kvalm bare av å se på. Jeg fikk lov til å være "helligdagspoliti", var ikke så lett å holde overblikket for han som stod så høyt. I dag har veggene fått et strøk hvitmaling, så nå ser de hvite ut :-) Er bare litt småplukk som gjenstår så er hele trappehuset ferdig oppusset, så mandag er det ut og handle "stæsj".

Gardiner står øverst på listen. Vi har naboer rett bak huset som ligger litt høyere oppe, sånn at de ser inn til oss. Og stedet de ser er gangen utenfor soverommene hvor vi ofte beveger oss uten særlig mye bekleding. Er ikke noe særlig å måtte kle på seg for en liten nattlig tur på toalettet..... Tanken er en liftgardin inni karmen og lette lyse sidegardiner som ikke stjeler for mye av lyset. Minstemann gleder seg stort til gardinene, han er litt mørkeredd og syns at trappen er kjempeskummel med det store sorte vinduet. Han gleder seg nok til det neste på handlelisten også, som er taklamper :-)

Som om ikke trappehuset var nok å pusle med, har vi gått i gang med gjestetoalettet også. Det hadde gule vegger med furulister med knagger, skikkelig 80-talls.



Her er utfordringen at rommet er så lite at det nesten ikke er plass til å jobbe der inne, så vi bestemte oss for å ta ut både vask og toalett for å komme bedre til. Tak og lister er malt hvite, veggene er malt lys, lys grå og baderomsinnreding er observert på Ikea ;-)
Og så bare slenger jeg på helt på slutten at fire av fem i familien har vært skikkelig forkjøla forrige uke, og at nå er alle på beina igjen :-)